Si totusi, ce e iubirea? – Feli Todor

Vizionări

Sa fie doar acel sentiment plăcut pe care il ai cand stai in brațele celui pe care il iubești si parca ai vrea ca timpul sa stea in loc, sa poți sa-i spui clipei „rămâi, ești prea frumoasa”; sau, sa fie iubirea doar o vorba frumoasa, sa fie doar pasiune, dorința, sau poate acel ceva care apare si dispare depinzând de starea in care te afli, sau poate iubirea nu exista cu adevărat?

Și totuși iubirea e mult mai mult decât atât…

Intrasem intr-un magazin alimentar sa cumpar o ciocolata cu biscuiți, si așteptând sa-mi vina rândul, in fata mea un bătrânel si o bătrânica, soț-soție, vroiau sa cumpere o cutie de ciocolata, de fapt mai apoi am înțeles ca EL vroia sa-i cumpere EI o cutie de ciocolata. „25 de lei aceasta sau 30 de lei cealaltă” spuse vânzătoarea vizibil deranjeata ca trebuia sa le arate atât de multe feluri pentru ca 25, 30 de lei pentru ei era prea mult! El, bătrânelul număra banii din nou si din nou si tot erau prea putini, iar Ea, bătrânica se uita la el cu ochii triști, Dorindu-si parca prea mult o cutie cu ciocolata. Au renunțat reciproc, Ea la cutia cu ciocolata, iar El la bani, fiecare punând pe celălalt pe primul loc. Asta a fost prima definiție a iubirii pentru mine in ziua aceea. Am scos din buzunar 25 de lei si i-am spus vânzătoarei: „dați-le cutia de ciocolata, e cadoul meu pentru ei.” Vânzătoarea le-a dat cutia de ciocolata, iar cei doi au izbucnit in plâns. Vroiam sa plec înainte sa ma vadă, dar fără sa-mi dau seama erau deja lângă mine mulțumindu-mi de nenumărate ori, si rugându-ma sa le spun unde stau pentru a se putea revanșa. „Nu e nevoie” le-am spus, „ma bucur ca a-ți putut sa-i dăruiti soției d-voastră cutia de ciocolata” am adăugat, i-am îmbrățișat si am dat sa plec, cand bătrânica ma ia de mâna si îmi spune: „ești un înger”, nu se poate sa nu ne revanșăm.” Si in următorul moment zice: „si totuși am sa ma revanșez si am sa ma rog pentru tine”.

A fost a doua definiție a iubirii in ziua aceea.

Iubirea e bunătate, e iertare, grija, e dăruire, e timp, timp intr-o lume in care suntem mult prea Ocupați, avem prea mult de lucru, iubirea e înțelegere, e răbdare, acoperă totul, suferă totul, nădăjduiește totul.

Iubirea nu va pieri niciodată! Iubirea e Dumnezeu!

Sursa

Si totusi, ce e iubirea? – Feli Todor

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>