Izgonind necredinta – David Wilkerson

Views

Trăim într-o perioadă a celei mai mari descoperiri evanghelice din istorie. Astăzi beneficiem de mai mulți predicatori, mai multe cărți, mai multă saturație a Evangheliei decât în ​​orice alt moment din istorie. Cu toate acestea, nu a existat niciodată mai multă suferință, necaz și confuzie în poporul lui Dumnezeu. Pastorii astăzi își schițează predicile doar pentru a-i ridica pe oameni și pentru a-i ajuta să facă față disperării. Ei predică despre dragostea și răbdarea lui Dumnezeu, reamintindu-ne că El înțelege timpul nostru de descurajare. Ni se spune: ”Fiți tari. Îmbărbătați-vă. Chiar și Isus S-a simțit părăsit de Tatăl.”

Nu e nimic în neregulă cu asta. Cu toate acestea, există însă un singur motiv pentru care vedem atât de puțină victorie și eliberare: acela este necredința. Adevărul este că Dumnezeu a vorbit cu claritate în aceste ultime zile: ”V-am dat deja Cuvântul. Este complet – așa că acum bizuiți-vă pe el.”

Există aceia care spun că astăzi experimentăm o foamete a Cuvântului lui Dumnezeu, dar adevărul este că noi experimentăm o foamete a auzirii Cuvântului lui Dumnezeu și a ascultării lui. De ce? Deoarece credința nu vine niciodată la noi prin logică sau prin rațiune. Pavel afirmă clar: ”Credința vine prin auzire și auzirea prin Cuvântul lui Dumnezeu.” (Romani 10:17) Singura modalitate în care credința adevărată se va ridica vreodată în inima oricărui credincios este prin auzirea acesteia – și aceasta presupune a crede, a te încrede și a acționa – pe baza Cuvântului lui Dumnezeu.

Sunteți descurajați? Domnul spune: ”Eu vă dau Cuvântul Meu.”

”De aceea orice om evlavios să se roage Ţie la vreme potrivită! Şi chiar de s-ar vărsa ape mari, pe el nu-l vor atinge deloc. Tu eşti ocrotirea mea, Tu mă scoţi din necaz, Tu mă înconjori cu cântări de izbăvire. „Eu, zice Domnul, te voi învăţa şi-ţi voi arăta calea pe care trebuie s-o urmezi, te voi sfătui şi voi avea privirea îndreptată asupra ta.” (Psalmul 32:6-8)

”Iată, ochiul Domnului priveşte peste cei ce se tem de El, peste cei ce nădăjduiesc în bunătatea Lui.” (Psalmul 33:18)

”Când strigă un nenorocit, Domnul aude şi-l scapă din toate necazurile lui.” (Psalm 34:6)

În numai trei psalmi ne este dat suficient din Cuvântul lui Dumnezeu pentru a evita orice fel de necredință. Vă îndemn acum: să-l auziți, să aveți încredere în el, și să vă supuneți acestuia. Și, în cele din urmă, odihniți-vă în Cuvântul Său.

Sursa

Izgonind necredinta – David Wilkerson

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>