Iubirea suprema – Nicu Butoi

Views

“Pentru că atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică.” – Ioan 3:16

Pe cât este de comun acest cuvânt, pe atât este de mare, pentru că Fiul lui Dumnezeu a venit pe pământ să semneze actul iubirii cu Însăși sângele Lui. „Este adevărat, a spus El! Dumnezeu te iubește!” Ia cu tine astăzi pe drumul vieții acest cuvânt. El are o putere dumnezeiască asupra oricărei vieți care primește această veste. Prin faptul că întorci dragostea ta lui Dumnezeu, așa vei ști că ai crezut din toată inima cât ești de iubit de El. Noi ÎL iubim pe Dumnezeu pentru că El ne-a iubit mai întâi. Dacă vei mulțumi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile care se întâmplă astăzi, așa vei ști că ai crezut acest cuvânt venit din partea Lui. Mari, sau mici, importante, sau neimportante, nu contează! Toate sunt, de fapt, mesaje de dragoste din partea lui Dumnezeu către tine.

Chiar și în încercările vieții, în suferințe, sau pierderi, caută să citești în toate acestea dragostea lui Dumnezeu, uneori atât de deghizată față de noi, încât numai credința poate ajunge acolo!

Dacă ai crezut cu adevărat acest lucru, ceva special se va întâmpla cu inima ta – vei deveni o ființă iubitoare, iar cei din jurul tău vor vedea clar că tu ai crezut textul de aur. El nu vorbește despre credința în Dumnezeu – pe aceasta o au și diavolii, după cum spune apostolul Iacov 2:19 – „și demonii cred și se înfioară”. Nu! Acest verset vorbește despre credința în dragostea lui Dumnezeu.

Dacă nu crezi, dacă nu poți să crezi, nu este o problemă! Vino și spune-I Lui, că în adâncul sufletului, nu crezi că ești iubit de Dumnezeu. Dacă ai vrea să crezi, dar nu poți, adresează această înțeleaptă rugăciune: „Doamne, cred! Ajută necredinței mele!” Dacă vei primi cuvântul acesta: „Atât de mult a iubit Dumnezeu lumea”, lucruri mari se vor întâmpla cu tine și prin tine în viețile celor din jur.

La încheierea călătoriei pe pământul acesta, Mântuitorul a sigilat cu sângele Lui această mărturie și a zis în cuvinte foarte simple Tatălui, în Ioan 17:4 „Te-am proslăvit pe pământ, am sfârşit lucrarea pe care Mi-ai dat-o s-o fac.” Acesta a fost sensul, scopul, ținta, obiectivul, motivul venirii Mântuitorului printre noi – ca să aducă cea mai mare veste bună!

Evanghelia nu este nici de ieri, nici de alaltăieri, ci este veșnică așa cum scrie în Apocalipsa 14:6: „Şi am văzut un alt înger, care zbura prin mijlocul cerului cu o Evanghelie veşnică”. Ce poate fi veșnic altceva decât caracterul frumos de dragoste al lui Dumnezeu? Evanghelia veșnică se cuprinde în aceste cuvinte: „Dumnezeu este iubire”, sau „Atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat…”

Primește acest cuvânt și ia-l cu tine astăzi. Mergi cu el! Să te urmărească în gânduri, în simțirea ta și mai ales în tot ce faci! În toate acestea să se vadă că tu ai crezut că: „Atât de mult a iubit Dumnezeu lumea!”

Sursa

Iubirea suprema – Nicu Butoi

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>