Faca-mi-se dupa voia Ta! – Dr. Vlad Schlezak

Vizionări

'Maria a zis îngerului: „Cum se va face lucrul acesta, fiindcă eu nu știu de bărbat?” ' – Luca 1:34

Maria trebuie să fi fost o adolescentă când a primit vestea pe care orice femeie din Israel o aștepta. Nașterea lui Mesia este împlinirea profeției lui Isaia ‘De aceea Domnul Însuși vă va da un semn: ‘Iată, fecioara va rămâne însărcinată, va naște un fiu și-i va pune numele Emanuel (Dumnezeu este cu noi).’ – Isaia 7:14

Maria era virgină și logodită cu tâmplarul Iosif care provenea din genealogia lui David. Pe vremea aceea logodna era similară cu căsătoria, Matei numindu-l pe Iosif soț înainte ca ei să fi fost căsătoriți. Ruperea logodnei era similară divorțului. Să nu ai copii era o tragedie atunci, dar acum lipsa lor e o bucurie care îți permite adâncirea în păcat, plăceri lumești și hedonism. Atitudinea Mariei e fantastică. Ea nu întreabă ”Cum se poate face una ca asta” precum preotul Zaharia care știa Biblia din scoarță-n scoarță, ci simplu ”Cum se va face lucrul acesta”. Diferența e mare. Este plină de credință și curioasă de modul în care Dumnezeu va face această minune. Isus Cristos a existat înainte ca Maria să se fi născut și nu putea fi conceput precum am fost noi. Era nevoie de o minune – nașterea din fecioară, ceea ce L-a adus pe Fiul lui Dumnezeu în lume fără urmă de păcat în natura Sa umană.

Contrastul cu ceea ce trăiește familia contemporană se adâncește și mai mult când Maria încheie „Iată roaba Domnului; facă-mi-se după cuvintele tale!” (v38). Chiar dacă știa că va fi expusă criticilor, rușinii publice și răutăților oamenilor, Maria s-a pus la dispoziția Duhului Sfânt.

Citiți mai departe Evagheliile să vedeți prin ce greutăți au trecut, dar Iosif și cu ea au reușit să se descurce în viață pentru că s-au pus la dispoziția Domnului și au ascultat de El.

În perioada Crăciunului îmi crește brusc intensitatea lucrului pentru că în fiecare an am tot mai multe cazuri de depresie și tentative de suicid. Lumea te îndrumă spre familie și Moș Crăciun, cumpărături și mall-uri cât mai tixite. Mulți nu au familie, nu sunt într-o relație ori s-au despărțit de partener, sunt singuri și fără speranță (că doar pe Dumnezeu nu îl au pentru că dacă L-ar avea nu ar mai fi singuri și ar împlini Biblia). Sticla de băutură este deobicei premărgătorul actelor dramatice și nesăbuite. E deprimant să crezi minciuna lumii că toți sunt fericiți de Crăciun în familie și cu prietenii, iar tu să nu ai pe nimeni. Mai citești și urale lacrimogene spuse de vedetele care sunt la al 3-lea divorț, dar experte în fericire și familie.

Cred că dincolo de fire, obiceiuri, personalitate problema noastră principală, atât individuală cât și ca sursa de conflict în familie este PĂCATUL. Psihologia laică nu face altceva decât să te învețe să dai vina pe altul, pe societate, pe Biserică, păstor, timp și orice/ oricine ca să te scape de asumarea responsabilității personale, iar apoi îți lipește un zâmbet fals pe sufletul gol de Dumnezeu. Lumea nu vrea să audă nici de păcat, nici de Domnul, ci de fericire falsă, moși și iepuri. Cristos ne lasă pacea Sa (Ioan 14:27) ca să nu ni se tulbure inima, dar daca vrei o schimbare reală mergi la rădăcină. Vei descoperi păcatul. Recunoaște-l în fața lui Dumnezeu, smulge-l din rădăcină și nu te mai trăi o minciună.

Singura Cale e Cristos, nu ce zice lumea. Atât medical cât și spiritual înțelege că nu ai cum să vindeci o rană dacă nu rezolvi problema focarului de infecție. Poți merge la rugăciuni, vraci, popi, descântători, medici și psihologi cât vrei, dar singurul remediu real și definitiv al păcatului începe cu mărturisirea lui. Dacă le mărturisim, Dumnezeu e singurul care poate să ne ierte păcatele și să ne curățească prin sângele lui Cristos, Fiul Lui, care ne curățește de orice păcat (vezi 1 Ioan). Lumea te învață să ascunzi și să justifici păcatul, să acuzi pe alții pentru el, dar nu vei face altceva decât să te adâncești mai mult în otrava păcatului care îți fură constant din liniște și pace.

Păcatul este sursa problemelor tale și ale familiei tale. Nu mai ține această otravă în tine ci hai la Cristos, singurul care are soluția. Timpul, uitarea și zâmbetul fals pentru care ai plătit scump nu fac altceva decât să te amorțească puțin, până la următoarea izbucnire. Ștergerea păcatului o face doar Dumnezeu prin sângele lui Isus. Înțelege că nu poți ascunde nimic de Dumnezeu care îți cunoaște inima. Lasă-l pe Moș și fă-ți cel mai mare cadou (ție și familiei tale) și haide la Cristos. Fă asta acum, nu mâine!.

El te poate scăpa, te poate schimba și te poate folosi după placul Său. Alegerea îți aparține! Restul e minciună cu sclipici și goană după vânt. Când ești bine cu El e normal să te gândești cum să te pocăiești și sfințești. Îți dorești să-ți vorbească prin Scriptură, iar atunci când o face abia aștepți să spui ca Maria – faca-mi-se după voia Ta!

Sursa

Faca-mi-se dupa voia Ta! – Dr. Vlad Schlezak

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>