Fauritorul de visuri

Mesaj din ciclul de predici „Visul nu e de vânzare” prezentat de pastorul Nicu Butoi.

Data: 2 Ianuarie, 2016

Există un Făuritor al visului, iar acela este Dumnezeu. Din visul Lui vine prețul tău! Eu nu știu dacă ai preț în ochii familiei, ai adunării, sau ai societății, dar știu că scrie acolo: „ai preț în ochii Mei”.

Un diamant căzut în mizerie nu este mai puțin diamant. El nu este mizerie, ci e doar căzut acolo. Poate că te afli într-un mediu nefavorabil, dar nu ai mai puțin pret în ochii lui Dumnezeu. Poate că de mult ai abandonat visul lui Dumnezeu cu tine, însă El niciodată nu a abandonat visul Lui cu tine!

Nu luați viața ca un sir de întâmplări, căci nu este așa, ci este providența lui Dumnezeu care lucrează și operează fără încetare în viața noastră! În spatele tuturor lucrurilor este visul Lui pentru mine și pentru tine. "Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde." (Ieremia 29:11)

Dumnezeu are un vis cu planeta aceasta, așa cum are un vis cu viața noastră. Indiferent ce forțe ar fi pe pământ, ce puteri ar lupta împotriva, ce armă făurită contra ta, toate se vor dovedi fără putere, pentru că dragostea Lui pentru tine va birui.

Dacă înțelegi planul lui Dumnezeu cu tine, caută să găsești plăcere în căile Lui prin care vrea să împlinească visul Său pentru tine, chiar dacă poate firea noastră se opune Lui. Abandonează-te în mâna lui Dumnezeu și i-a mâinile tu de pe viața ta.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>