Dupa 38 de ani

O nouă serie intitulată “Dupa 38 de ani” bazată pe întâlnirea omului de la scăldătoarea Betezda cu Isus Vindecătorul.

Cel dintâi lucru asupra căruia ne vom opri este definirea stării omului de la scăldătoare (Ioan capitolul 5) din perspectiva îndelungatei lui suferinți- 38 de ani! Apoi vom privi adânc asupra momentului descoperirii prezenței lui Isus. În timp ce suntem atenți la ceea ce se întamplă cu omul acela, proorocul Natan ne privește și ne spune drept in fața: “Tu ești omul acela!”

Avem și noi ‘Betezda’ noastră, avem și noi cei ’38 de ani’ în care am așteptat și așteptăm un răspuns de la Dumenzeu care, la rândul Lui așteaptă un raspuns la întrebarea:

Vrei să te faci sănătos?!

Criteriul cu care lucrează Dumnezeu nu este meritul, ci este starea noastră sufletescă de maturitate, de a fi gata!

Nu există caz sau problemă care să nu poată fi rezolvată prin puterea lui Dumnezeu pe calea credinței noastre. Nu există! Totuși, așa cum se vede lesne, nu toate problemele și nu toate cazurile sunt rezolvate în sensul așteptărilor noastre. De altfel, Însuși Domnul Hristos vorbește despre lucrul acesta când spune: „erau multe văduve în Israel; și totuși Ilie n-a fost trimis la niciuna din ele, afară de o văduvă din Sarepta Sidonului. Și mulți leproși erau în Israel, pe vremea prorocului Elisei; și totuși niciunul din ei n-a fost curățat, afară de Naaman, sirianul.” Luca 4, 25-27.

Două lucruri trebuie puse în lumină ca „să fie lumină!”:

Primul – Ceea ce noi credem că e rezolvare în înțelegerea noastră, în mod real este mult departe de adevărata rezolvare în înțelegerea lui Dumnezeu.

Al doilea – Tot la fel de diferite stau lucrurile când vedem discrepanța dintre căile pe care am dori noi să se rezolve o anumită prolema și căile pe care Dumnezeu alege s-o rezolve: „Căci gândurile Mele nu sunt gândurile voastre, şi căile voastre nu sunt căile Mele, zice Domnul. Ci cât sunt de sus cerurile faţă de pământ, atât sunt de sus căile Mele faţă de căile voastre şi gândurile Mele faţă de gândurile voastre.” Isaia 55, 8.

La toate acestea se adaugă și limitele credinței noastre care așază cel mai teribil zid de despărțire între noi și rezolvarea problemei noastre.

Ce este de făcut? Simplu: Cred Doamne, ajută necredinței mele!

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>