Sperante si visuri – Johannes Turner

Vizionări

Ce visuri ai pentru noul an? Ce schimbări îți dorești în familia ta, în cariera ta sau în viața ta?

Noul an ne surprinde deobicei luând hotărâri noi cu privire la viața noastră: mai puține dulciuri, mai mult sport și numai decizii mai bune. Unii dintre noi ne-am gândit la propunerile noastre pentru anul care se încheie încă din ianuarie, când acestea au și început să intre în stare de letargie și să se stingă. De ce oare planurile noastre par să se strice mai repede decât termenul de valabilitate de pe o cutie de lapte? Ar trebui, prin urmare, să renunțăm la ele?

Cu atât mai mult că suntem creștini, categoric nu.

Biblia ne invită în nenumărate locuri să ne analizăm faptele și să renunțăm la deprinderile noastre păcătoase. Dar ce se întâmplă cu planurile noastre justificate legate de afaceri, relațiile cu alți oameni sau împlinirile personale? Pentru mulți dintre noi eșecul nu este un cuvânt străin. Unii dintre noi poate am încetat să mai avem așteptări de la ceea ce poate să ne rezerve viitorul. Am visat prea înalt sau oare ne-am grăbit în aplicarea planului nostru?

Multe insuccese de ale noastre au la bază lipsa rugăciunii. Sau probabil ne rugăm pentru ele în cea dintâi zi din an, dar pornim descurajați ca și cum obiectivul nostru ar părea un munte greu de urcat. Fără ajutorul lui Dumnezeu însă, până și cele mai însemnate hotărâri ale noastre pot falimenta. Astfel, înainte de a-ți propune orice hotărâre nouă, nu ezita să apelezi la rugăciune. Implică-L pe Dumnezeu în mod activ în planurile tale și caută să-L cunoști mai mult pe parcursul călătoriei tale prin anul următor.

În capitolul 15 din Evanghelia după Ioan, Mântuitorul Isus Hristos ne încurajează să ne adresăm cu încredere lui Dumnezeu: „Dacă rămâneți în Mine și dacă rămân în voi cuvintele Mele, cereți orice veți vrea și vi se va da!” În acest context, Isus Hristos aseamănă legătura dintre Dumnezeu și oameni cu o viță. Pasajul continuă ilustrând că dacă vom aduce mult rod, Dumnezeu va fi preamărit. Înțelegem prin asta că reușita oricărei cereri din partea noastră pentru Dumnezeu este condiționată de ascultarea noastră: dacă rămânem în planul lui Dumnezeu, dacă Dumnezeu este glorificat prin acțiunile noastre.

Sunt convins că rugăciunea are puterea de a transforma visurile noastre în realitate, atunci când planurile noastre sunt aliniate după voia lui Dumnezeu. Cere-i lui Dumnezeu ca anul acesta să se reveleze în viața ta mai mult decât ai văzut vreodată. Prin aceasta investești într-o relație cu un Prieten de călătorie care îți va da siguranță, indiferent de ce surprize vor apare pe parcursul drumului. Iar călătoria va merita din plin.

* un text redactat de Johannes Turner.

Sursa

Sperante si visuri – Johannes Turner

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>