Irma se apropie: Dumnezeu unde este? – Max Lucado

Vizionări

Texani avansând cu greu prin apele care le acoperă posesiunile. Rezidenți ai Floridei fugind din calea unui uragan mai cuprinzător decât statul lor. Previziuni ale unor vânturi și valuri apocaliptice. Incendii sălbatice care îneacă în fum coasta de vest. Mexicul zguduit de cutremur. Cladiri se prăbușesc. Tsunamiurile amenință.

Cum de se pot întâmpla toate acestea? Cum trebuie noi să răspundem? Și, în primul rând, Dumnezeu unde este? Scriptura are răspunsurile.

Isus a spus: „Vor fi semne în soare, în lună și în stele. Și pe pământ va fi strâmtorare printre neamuri, care nu vor ști ce să facă la auzul urletului mării și al valurilor;” (Luca 21:25, NLT)

Dezastrele naturale ne pot surprinde, însa pe Dumnezeu niciodată. Frecvența crescută a calamităților naturale sunt precum durerile nașterii – un indicator a apropierii momentului nașterii. Creștinii nu cunosc momentul în care Cristos va reveni, dar credem că vom vedea: „…..pe Fiul omului venind pe un nor cu putere și slavă mare. Când vor începe să se întâmple aceste lucruri (dezastre naturale – n. a.), să vă uitaţi în sus și să vă ridicaţi capetele, pentru că izbăvirea voastră se apropie.” (Luca 21:27-28, NLT)

Acesta este timpul să „ne ridicăm și să înălțăm”. Să înălțăm rugăciuni. Să înălțăm speranța. Să ne înălțăm inimile. Cel care este deasupra acestei furtuni este Dumnezeu. Furtuna vine, dar Dumnezeu este cu noi. Privește înainte și trasează drumul spre un loc sigur. Privește în jur să vezi pe cine poți ajuta.

Abate-ți atenția de la criză și pentru câteva minute sărbătorește-L pe Dumnezeu. Nu îți face bine deloc să te gândești obsesiv la necazul tău. Cu cât îi dai mai multă atenție cu atât pare mai imens. În schimb, cu cât privești mai mult la Dumnezeu, cu atât mai repede problema se reduce până capată dimensiunile corecte. Aceasta a fost și strategia psalmistului:

Îmi ridic ochii spre munţi…
De unde-mi va veni ajutorul?
Ajutorul îmi vine de la Domnul,
care a făcut cerurile și pământul.
(Psalmul 121: 1,2, NLT)

Vedeți intenția expresă în cuvintele sale? Îmi ridic ochii.

Nu medita la dezastru. Nu câștigi nimic fixând cu privirea calamitatea. Câștigi însă totul fixându-ți privirea pe Domnul.

Aceasta a fost lecția pe care a învățat-o Petru pe furtunoasa mare a Galileii. El era pescar. Știa bine ce pot face valuri de trei metri unei mici bărci. Poate din acest motiv a fost singurul care s-a oferit să părăsească ambarcațiunea.

Când L-a văzut pe Isus mergând pe ape prin furtună a strigat: „Doamne dacă cu adevărat ești Tu atunci poruncește-mi să vin la Tine pe ape.”
Isus a răspuns: „Vino”

„Petru a coborât din corabie și a început să umble pe ape ca să meargă la Isus. Dar, când a văzut că vântul era tare, s-a temut și, fiindcă începea să se afunde, a strigat: „Doamne, scapă-mă!” (Matei 14:28-30)

Câtă vreme Petru s-a concentrat pe chipul lui Cristos a făcut imposibilul. Cu toate acestea, în momentul în care și-a întors privirea spre forța furtunii s-a scufundat ca piatra. Dacă te afunzi, este pentru că privești în direcție greșită.

Este Dumnezeu suveran peste uragan? Este El mai puternic decât problema pe care o ai? Are El răspunsurile la întrebările care te frământă? Potrivit Bibliei, răspunsul este da, da și da!

„Dumnezeu … fericitul și singurul Stăpânitor, Împăratul împăraţilor și Domnul domnilor.” (1 Timotei 6:15 NLT)

Dacă El susține și are control asupra tuturor lucrurilor, nu crezi că are autoritate și asupra acestei probleme cu care te confrunți?

Rugați-vă, înarmați cu certitudinea că Dumnezeu este în control. Înfruntați incertitudinea viitorului cu convingere. Dumnezeul nostru bun din ceruri supraveghează această lume în vâltoare. Foarte probabil ca noi să nu deslușim scopul sau planul Lui, dar Domnul Cerului este pe tron și în control ferm al Universul și a viețile noastre.

Vine furtuna, dar Dumnezeu este cu noi. Privește înainte și trasează drumul spre un loc sigur. Privește în jur să vezi pe cine poți ajuta. Și ridică-ți privirea spre Dumnezeul care te iubește. Poți să-I încredințezi cu încredere viitorul tău. Și îi poți încredința cu încredere însăși viața ta.

© Max Lucado, publicat pe FoxNews.com în 8 Septembrie 2017 (AP Fotografie/Alan Diaz)

(Thomas Nelson, 8 septembrie, 2017)

* Referințe pentru articolul în limba română

Irma se apropie: Dumnezeu unde este? – Max Lucado

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>