Întregit prin imperfecțiune – Maurizia Nicoară

Views

Am înțeles cu greu ceva. Ceva ce mi-a luat atât de mult timp și uneori încă îmi ia. Am înțeles că Dumnezeu nu caută perfecțiunea. Nu caută floarea rară din pădurea de cristal. Caută buruiana călcată în picioare cu ușurință. Mă caută pe mine. Cel care face multe greșeli. Care cade mereu și care dă înapoi. Care își pitește durerea printre zâmbete.

Mă caută pe mine. Varianta mea, nu varianta dorită de mine. Pe mine. Adevărul gol-goluț. Și adevărul despre mine nu e frumos. Am luptat atât de mult să încerc să fiu altfel și știi de ce? Mă gândeam că, atunci când voi fi mai bine, abia atunci Dumnezeu va lucra cu mine sau mă va iubi mai mult. Mă gândeam că numai atunci mă va încuraja sau se va mândri cu mine. Mă gândeam că numai atunci când voi prelucra o variantă altfel, atunci aș fi avut niște puncte în plus. Dar am fost șocat să aflu într-un final că la El nu ține așa. El mă vrea pe mine. Cu goluri și întrebări. Cu lacrimi și pete negre.

El iubește să îmbrățișeze cioburile sparte ale inimii mele. Nu Îi este frică să se murdărească de noroiul împrăștiat prin sufletul meu. Nu Îi este rușine de mine. Și da, El vrea să lucreze cu mine așa cum sunt. Imperfect. Rănit. Înlăturat. Harul Lui nu este prea mic și pentru mine. Este atât de mare încât a îmbobocit în plin ger o întreagă primăvară. A intrat în umbrele mele și a adus o dimineață. A atins durerea mea și au crescut cele mai bogate flori. Harul Lui nu a fost găsit în perfecțiunea mea, ci în cele mai joase adâncimi ale vieții mele. Asta e povestea mea. Asta poate fi povestea ta.

"Însă Isus i‑a auzit și le‑a zis: – Nu cei sănătoși au nevoie de doctor, ci bolnavii". – Matei 9:12

Sursa

Întregit prin imperfecțiune – Maurizia Nicoară

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>