Hristos te face bun samaritean – Alexandru Fintoiu

Views

Samariteanca a schimbat câteva cuvinte cu Isus iar viața ei nu a mai fost aceeași. S-a dus în oraș și a venit cu o grămadă de oameni cu ea, dornici să-L audă pe Hristos.

Când Isus atinge inima unui om, o schimbă atât de mult încât, de entuziasm, împarte Cuvântul și altora. Nu e de ajuns să mergi la oameni cu versete biblice, ei au nevoie de o mărturie reală, cum te-a schimbat Hristos pe tine. De religie oamenii sunt sătui. Ei au nevoie de răspunsuri.

Ea nu a avut școală, nu a avut teologie, nu a avut un loc înalt în societate sau cunoștințe sus puse. Totuși a făcut ceea ce ucenicii n-au realizat până atunci. A spus oamenilor despre Hristos.

Ca să fii convins să cumperi un produs din magazin, întrebi pe cineva care l-a folosit dacă e bun, te uiți la review-uri, te interesezi despre el. Acest efect are mărturia unui om schimbat de Hristos. Te face interesat să Îl cunoști și tu.

Această femeie și-a făcut treaba pe care mulți creștini de azi nu o fac. Ea a mărturisit oamenilor din jur cine este și cum a schimbat Isus viața ei monotonă și lipsită de sens. I-a adus în stare să investigheze ei înșiși despre Hristos, cine este și ce face.

Ea era un vas spart, cu o viață imorală, demnă de mila unui Dumnezeu mare. Probabil sunt mulți care se simt mai sparți decât alții, mai loviți decât alții, mai apăsați decât alții cu probleme mai mari decât alții. Dar nicio viață din lumea aceasta nu este atât de căzută încât să nu mai fie recuperată de Hristos.

Povestea acestei femei e povestea noastră a tuturor. Toți am fost într-o stare deplorabilă, fără Dumnezeu, fără scop, fără sens, marginalizați, apăsați, triști dar oricât de greu a fost, nu am fost niciodată atât de jos încât să nu existe iertare sau recuperare pentru noi.

Și pe tine te poate schimba Hristos. Vino la El cu credință și îți poate lua povara.

Sursa

Hristos te face bun samaritean – Alexandru Fintoiu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>