Dumnezeul care răspunde la rugăciuni – Jim Cymbala

Views

Nu vă temeți să-I cereți lui Dumnezeu lucruri mari! Orice mai puțin decât lucruri mari Îl dezonorează pe Cel care ne-a făcut promisiuni minunate. Când binecuvântările Lui se vor odihni peste noi, să-L lăudăm cu toată inima. Dar în acele ocazii când El șoptește: „Du-te! Ridică-te și fă ceea ce ţi-am arătat!” să ne amintim că multe dintre cele mai dulci răspunsuri la rugăciune implică lucrul împreună cu Dumnezeu pentru a-și îndeplini scopurile.

Imaginează-ţi că te trezeşti în mijlocul nopții la zgomotul unui intrus care încearcă să pătrundă în casa ta. Taci înghețat de frică, îţi aminteşti că telefonul este chiar lângă patul tău și poți apela „112” dacă vrei. Dar pentru a obține ajutor, trebuie să iei acel telefon.

Dispunem de aceeaşi linie telefonică de tip „112” prin care putem avea acces la Dumnezeu, dar linia noastră directă către tronul harului ne va face prea puțin bine dacă nu reușim să o folosim. În întreaga Biblie vedem cum au fost câștigate victoriile și circumstanțele negative când un bărbat sau o femeie s-a rugat rugăciunea potrivită în momentul crucial. Am putea alege între sute de astfel de exemple, dar psalmistul David oferă o ilustrare clasică:

„Ia aminte la strigatele mele, Imparatul meu si Dumnezeul meu, caci catre Tine ma rog! Doamne, auzi-mi glasul dimineata! Dimineata eu imi indrept rugaciunea spre Tine si astept.” (Psalmul 5:2-3)

Observați fervoarea rugăciunii lui David în timp ce îi spune lui Dumnezeu „ia aminte la strigătele mele.” Aceasta este o chestiune de pledoarie disperată, nu de rugăciune relaxată, deoarece David se luptă cu dușmanii. Dacă vrea să supraviețuiască atacurilor, trebuie să aibă ajutor din ceruri. El nu se bazează pe niciun „Plan B” deoarece strigă „Împăratul meu și Dumnezeul meu”, Domnul pentru care nimic nu este imposibil.

David a fost un om care s-a rugat mult și a primit mult; credința lui nu stătea în puterea rugăciunii însăși, ci în Dumnezeul care răspunde rugăciunii. Acesta este secretul tuturor oamenilor de-a lungul istoriei, care au învățat în primul rând despre credincioșia lui Dumnezeu.

Folosește-te astăzi de ajutorul lui Dumnezeu – nu uita să „ridici telefonul” și să faci apelul.

Sursa

Dumnezeul care răspunde la rugăciuni – Jim Cymbala

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>