Cum face Dumnezeu uneori lucrurile? – Maurizia Nicoara

Vizionări

Hai să îți spun ceva. Știi cum face Dumnezeu uneori lucrurile? E chiar amuzant, ce-i drept. Are un umor foarte bun.

E ca atunci când mergi undeva să bei un suc. Vine chelnerul și îți arată meniul și ai acolo diverse băuturi. Cola, Fanta, un cocktail, o limonadă, ce vrei tu este scris în meniu. Ai o zi bună și te gândești să bei ceva mai special. Vine înapoi chelnerul și te întreabă ce dorești. Îi spui, la care acesta îți răspunde că din nefericire nu au ce îți place. Ceri altceva. Nici asta nu mai au. Dar asta? Nici asta. Ca de obicei. Atunci când mergi undeva, au de toate, numai ce vrei tu nu mai au.

Te superi și te gândești să pleci. Ziua ta bună s-a dus pe apa sâmbetei. Chelnerul își cere iertare și îți oferă alte specialități, dar tu nu mai vrei nimic, răstorni masa, faci puțină gălăgie, îți verși nervii pe el și până la urmă accepți ceva recomandat de el. Chelnerul pleacă, zâmbindu-ți larg, timid și tremurând. Tu, între timp, pufnești de nervi, te întrebi cum tocmai la tine nu mai au ce voiai, dar ce fel de local e acela, te gândești să dai o recenzie proastă pe Facebook atunci când vei ajunge acasă, le scrii ceva pe șervețele, doar-doar îți vor simți amărăciunea.

Îl mai ții minte pe chelner, da? Se întoarce curajos, fiind gata să îți înfrunte următoarele răbufniri, are ceva în ochi, o sclipire, dar tu nu o vezi, că tu ai doar flăcări în privire. Îți spune să servești cu drag și tu numai drag nu mai aveai. Are chef de glume. Hmm, aia e. Iei o gură din specialitatea adusă de el și constați că este ceva mai bun decât ce consumai înainte. Mai iei încă o gură și deja te gândești să îl întrebi ce ți-a pus, că nu ai mai gustat așa ceva înainte. Bătăile inimii ți se reglează, pulsul la fel, respiri normal. Privești către chelner și acesta deja se uita spre tine, zâmbind frumos, de parcă ți-ar fi zis ” ți-am zis eu că va fi ceva special, trebuia să ai încredere în mine de la bun început”.

Nu așa este și cu Dumnezeu uneori? Ne rugăm pentru ceva și răspunsul este nu. Acceptăm și încercăm cu altceva. Nimic nou, ușa este închisă. Începi să îți pierzi răbdarea și privești la ultimele posibilități. Te rogi să primești un răspuns afirmativ și ghici ce! Dumnezeu a zis din nou „nu”. Și acum vine partea amuzantă. Atunci când eram gata să dăm o steluță la recenzia Lui, a făcut Dumnezeu ceva ce ți-a întrecut orice așteptare, exact când nu te gândeai. Și atunci ai mulțumit de o mie de ori pentru faptul că ai primit atâtea răspunsuri negative până atunci. Pentru că ce avea să îți ofere Dumnezeu îți depășea așteptările. Visurile. Realitatea. Ce îți oferă El este pură minune. Și har. Mai ales har.

Sursa

Cum face Dumnezeu uneori lucrurile? – Maurizia Nicoara

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>