Cateodata viata e despre asteptare – Lavinia Humeniuc Dance

Views

Câteodată este necesar să aștepți. Să aștepți până să intri la jobul dorit, să aștepți până să întâlnești persoana potrivită, să aștepți până să pleci în alt oraș sau să te muți la casa ta. Să aștepți până să te înscrii la facultate. Da, câteodată viața e despre așteptare. Știi tu, acea parte teribil de grea în care totul pare să se miște în reluare și brusc viața nu mai are nici un sens. Ai vrea să îi tragi o palmă, sau să derulezi cumva caseta ca să o pui pe repede înainte.

Uneori poate pățești ca mine și întrebi în tăcere: Doamne, nu mai trece odată timpul ăsta? Nu pot să sar și eu peste câteva luni, câțiva ani?
Și Dumnezeu zice: Nu. E bine acolo unde ești. Exact acolo trebuia tu să fii.

E greu să aștepți. Pentru că atunci când aștepți înseamnă că ești acolo unde trebuie să fii și nu neapărat acolo unde ți-ai dori să fii. Și ar fi fost fain ca aceste două lucruri să se unească, dar din păcate, de multe ori, ceea ce ne dorim noi nu e tot una cu ceea ce ar trebui de fapt să facem.

Și poate obosești. Poate începi să îți spui că ești în perioada aceea a vieții tale în care nimic nu contează. Nu are importanță că e marți sau că e vineri, pentru că oricum nimic nu se schimbă și toate trec pe lângă tine. Și uitându-te în alte părți vezi oameni care au ceea ce ai vrea și tu să ai. Ei și-au găsit deja persoana potrivită, s-au înscris deja la facultatea la care visai tu să mergi, au jobul acela bun. Și tu, nimic.

E greu să aștepți. Dar așteptarea are rolul său. Uită-te în spate. Uită-te pe unde ai trecut. Cu ce oameni ți-ai petrecut timpul. Cum te-au modelat circumstanțele prin care ai fost purtat. Uită-te la persoana care ai fost în momentul în care ai fost nevoit să aștepți și la persoana care ești acum. Vezi tu, nimic nu te modelează mai bine ca așteptarea și lucrurile ce se petrec pe parcursul ei în viața ta. Ți se poate părea că ție nu ți se întâmplă nimic, dar de fapt ți se întâmplă. Dumnezeu te schimbă. Îți modelează caracterul. Te conturează pentru pătrățica următoare din viața ta. Da, ai să ajungi și acolo, dar numai atunci când vei fi potrivit pentru acel lucru.

Noi am vrea ca viața să se deruleze rapid atunci când nu ne place și încet atunci când e spectaculoasă. Însă adevărul este că trebuie luate toate pe rând exact așa cum sunt, și bucurie și întristare, și oamenii buni și oamenii mai puțin plăcuți, și momentele prețioase dar și cele mai puțin importante. Pentru că viața e exact așa și fiecare zi contează.

Așa că, nu fi trist dacă încă n-ai găsit persoana potrivită și finalul acestui an te găsește tot singur. Nu fi trist dacă încă n-ai copii. Nu fi trist dacă încă n-ai găsit jobul acela bun sau facultatea potrivită. Nu fi trist dacă încă n-ai plecat într-un oraș mai mare. Ai încredere, se va întâmpla exact la momentul potrivit. Și atunci tu ai să te potrivești exact acolo unde trebuie, în pătrățica ta, pentru că Dumnezeu prin circumstanțe și așteptare, prin zile senine și zile grele a avut grijă să te modeleze în forma în care era nevoie să fii.

Sursa

Cateodata viata e despre asteptare – Lavinia Humeniuc Dance

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>