2018 – Harul din haos – Maurizia Nicoara

Views

Doamne Tată, știi, anul acesta a fost anul în care am plâns cel mai mult. Recunosc, am urât multe zile. Uneori, ura se îndrepta și spre Tine, arătând furioasă pumnul spre Cer, ca mai apoi să ajung pe genunchi, cu sufletul la pământ.

A fost anul în care suspinele au ținut locul cuvintelor din rugăciuni, în care lacrimile au fost peceți curgătoare în filele negre ale unui capitol sau altul, unde tăcerea a umplut golul conversațiilor.

A fost anul în care am privit Cerul mai rar și pentru asta îmi cer iertare.

A fost anul în care mi-ai dărâmat dorințele. Visurile. Tainele inimii. Clădeam cu atâta putere binele pe care îl vedeam… Însă Tu vedeai că nu ar fi fost în regulă, așa că ai ales să mi se facă totul ruine. Și din haos și din frică a reușit să iasă, din fărâme, o floare mică, ce avea s-aducă viață. Da, Tu vedeai deja floarea. Eu vedeam distrugerea. Tu vedeai un nou început. Eu voiam să trag cortina. Da, Tată.

Anul acesta a fost vorba despre haos. Dar nu numai atât. Ci despre harul din haos. Mi-ai arătat frumusețea din mijlocul furtunii, m-ai ajutat să urc muntele, m-ai pus să așez steagul în vârful imposibilului. Ai făcut din peticele inimii mele o adevărată operă de artă, ai folosit petele spre a fi o binecuvântare pentru alții.

Doamne Tată, anul acesta a fost anul pierderii. Al refuzurilor. Al ușilor închise. Dar m-ai făcut să înțeleg că am câștigat, chiar și atunci când răspunsul a fost „nu”. Că, în fond, nicio vale nu a fost trecută cu piciorul în zadar. Ai vrut să îmi arăți că viața continuă să curgă chiar și atunci. Și că văile pot fi înflorite de Tine, făcând grădini desăvârșite. Că, atunci când Tu pui mâna, e primăvară și în ger.

Doamne, nu știu cum va fi anul următor, dar cu Tine alături, totul va fi bine. Chiar și atunci când lumea mea se clatină, Tu rămâi. Pentru totdeauna, Tu rămâi.

Sursa

2018 – Harul din haos – Maurizia Nicoara

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>