O cameră la 4 copii

0 L of 18.000 L raised

Familia Covaci Ștefan în vârstă de 47 de ani și Adriana în vârstă de 45 de ani, locuiesc în comuna Dorobanți din județul Arad, îngrijind cum pot de cei patru copii dăruiți de Dumnezeu: Attila (doisprezece ani), Levente (unsprezece ani), Angelica (șase ani), Ștefan (cinci ani). Copiii frecventează școala și grădinița.

În urma discuțiilor avute cu tatăl, Ștefan am aflat că acesta a lucrat la o fabrică din orașul Curtici, dar datorită muncii excesive și a orelor suplimentare efectuate frecvent, a paralizat pe partea dreptă, fiind astfel concediat. Mâna dreaptă nu o mai poate folosi deloc, dar cu toate acestea continuă să lucreze cu ziua prin sat, încercând să-și susțină familia așa cum poate.

Mama, Adriana este casnică. Se îngrijește de cei 4 copii și de treburile gospodărești, iar din când în când merge și la lucru prin sat cu ziua. Situația familiei este una precară. Au ca locuință o singură cameră, care și aceasta se află într-un proces de degradare. Acolo se gătește se spală haine, se fac teme și tot acolo se și doarme. Casa lor nu arată în tocmai ca o casă, pereții sunt găuriți și stau sa cadă, locul e mic și înghesuit, neprielnic pentru o dezvoltare armonioasă și sănătoasă a celor patru copii.

Am considerat ca nevoia primordială și cea mai urgentă ar fi construirea unei camere pentru copiii care suferă datorită lipsei unui loc curat și călduros, un loc unde să se poată odihni, unde să-și facă temele și unde să se poată dezvolta sănătos și armonios. În acest sens, am luat atitudine și plini de dragoste și pasiune cu ajutorul lui Dumnezeu am reușit să ridicăm pereții mult doritei camere, după cum se poate vedea în poze. Însă pentru a putea termina acest proiect avem nevoie de ajutor. Avem nevoie de materiale de construcții (ciment, lemn pentru acoperis, geamuri, uși, parchet, etc). Costurile aproximative pentru achiziționarea acestor lucruri se ridică la 18 000 RON. Mai sunt și alte nevoi ale acestei familii cum ar fi nevoia de hrană, îmbrăcăminte, rechizite și electrocasnice.

Zilele trecute am vizitat din nou familia Covaci, de data acesta băiatul cel mare era trist și nu prea dorea sa îmi spună ce e cu el dar  am aflat că nu mai mergea de câteva zile la școală deoarece colegii lui râdeau de el datorită încălțămintelor lui rupte. A doua zi i-am cumparat o pereche de ghete noi, nu voi uita niciodată lacrimile lui de bucurie, la întoarcerea mea spre casa, am realizat cât de important poate fi un lucru mărunt făcut cu dragoste pentru un copil sărman.

Te invit și pe tine să ni te alături, poți aduce și tu zâmbete pe chipul celor nevoiași donând online cu cardul sau în conturile Asociației Fiti Oameni și dăruind alimente, haine, rechizite sau electrocasnice pentru familia Covaci, la adresa asociație. Pentru mai multe informații vă stăm la dispoziție la nr. de telefon: 0750 400 108

L
 
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 25,00 L One Time